Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În lupta cu teroriștii și extremiștii, Departamentul de Stat american oferă până la 10 milioane de dolari în recompense criptografice hackerilor albi

hackermoon.com
hack software

Guvernul Statelor Unite oferă recompense în criptomonede pentru informații referitoare la operațiunile hackerilor inamici susținuți de stat sau a presupușilor teroriști.

Noua platformă „Rewards for Justice” a Departamentului de Stat al SUA permite informatorilor să trimită sfaturi și informații anonime în schimbul recompenselor din activele digitale.

Platforma a fost promovată la evenimentul Black Hat SUA - care a avut loc în perioada 31 iulie - 5 august în Las Vegas - cu utilizatori capabili să trimită sfaturi printr-o rețea Wi-Fi nesecurizată numită #Rewardsnotransoms. Rețeaua deschisă a fost creată în mod intenționat pentru a încuraja participanții să se conecteze și să acceseze site-ul RFJ , potrivit CNN .

Recompense de până la 10 milioane de dolari sunt oferite în schimbul informațiilor despre diferiți suspecți teroriști, extremiști și hackeri sponsorizați de stat. Informatorii aleg dacă doresc să primească despăgubiri sub formă de active criptografice.

Informatorii furnizează informații sensibile printr-un portal securizat pe dark web - stratul internetului care nu este accesat public de companiile comerciale și de motoarele de căutare.

Fostul director al Centrului Național de Contrainformații și Securitate al SUA, William Evanina, a descris inițiativa drept cea mai publică incursiune a guvernului SUA în activele criptografice realizate vreodată.

La începutul acestui an, administrația Biden a acuzat hackerii angajați atât de Rusia, cât și de China de încălcarea mai multor agenții și departamente guvernamentale americane. La începutul lunii iunie, oficialii americani au recuperat în jur de 2,3 milioane de dolari în criptomonedă folosită pentru a plăti o răscumpărare în urma unui atac cibernetic asupra sistemului Colonial Pipeline.

Programul RFJ speră să prevină aceste tipuri de atacuri solicitând informații de la hackeri cu abilități și expertiză pertinente.

Deși platforma a primit deja sfaturi, un oficial al Departamentului de Stat a subliniat că operațiunile de punere în aplicare cibernetică „nu sunt un proces rapid”.

„Primim sfaturi. Evaluăm sfaturi. Vom împărtăși aceste sfaturi partenerilor inter-agenții. Apoi, trebuie să folosească acele informații, să contacteze și să înceapă investigația ", au spus ei.

Un alt oficial a prezis că programul va cuprinde precursorul inițiativelor similare de poliție cibernetică în viitor, declarând:

„Cred că această ofertă de criptomonedă este ceva pe care îl vom folosi în viitor pentru alte tipuri de recompense. Ar putea încuraja alte tipuri de surse să vină la noi cu informații care poate nu ar fi vrut să vină la noi înainte ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.