Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În minivacanţa de Revelion, în judeţul Bistriţa-Năsăud, urgenţele medicale au crescut cu 31% faţă de perioada Crăciunului

fiercehealthcare.com
spital medici doctori internat

Numărul urgenţelor medicale înregistrate în judeţul Bistriţa-Năsăud în minivacanţa de Revelion a crescut cu 31% faţă de perioada Crăciunului, potrivit datelor făcute publice marţi de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), conform Agerpres.

În dispeceratul judeţean integrat au fost gestionate 547 de solicitări de diverse categorii , din care 249 de cod galben - cu 29% mai multe decât de Crăciun, şi 175 de cod roşu - în creştere cu 31% raportat la aceeaşi perioadă.

Din acest număr total de misiuni gestionate, echipajele SAJ au deservit un număr de 403, reprezentând 74%, vârful fiind atins în tura de zi din data de 2 ianuarie, când Ambulanţa a intervenit la 87 de solicitări.

Din cazuistica de Revelion nu au lipsit afecţiunile digestive, problemele create de consumul de alcool, acutizarea unor boli cronice şi infecţiile respiratorii acute.

De asemenea, au fost asistaţi un număr de 23 pacienţi în context COVID-19, din care patru pacienţi pozitivi şi 19 suspecţi, fiind folosite teste rapide antigenice.

Pe parcursul anului 2022, echipajele SAJ Bistriţa-Năsăud au efectuat peste 37.400 de misiuni, reprezentând circa 78% din urgenţele gestionate prin dispeceratul judeţean integrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.