Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pași de dans spre JO de la Paris! Atleta Alina Rotaru-Kottmann, bronz mondial la Budapesta

Facebook
Alinta Rotaru

Atleta Alina Rotaru-Kottmann și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice din Franța, iar după bronzul mondial de la Budapesta se pregătește să sară pentru o medalie la lungime în competiția supremă din 2024. Puțină lume știe că Alina a făcut primii pași în sport la dansuri, apoi a trecut pe stadion.

Alina Rotaru- Kottmann va merge la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din cariera ei, după precedentele participări la JO Rio și Tokyo. Dacă până acum n-a obținut un podium olimpic, sportiva în vârstă de 30 de ani speră că la Paris va fi cu noroc. Este motivată și de bronzul mondial obținut în august, la Budapesta, cu o săritură de 6.88metri.

„Când te califici la JO este o bucurie enormă pentru că ți-ai realizat jumătate din vis! Acum, mai mai am o jumătate de vis - o medalie la JO! Rămâne un vis deschis pentru Paris 2024” – Alina Rotaru – Kottmann, atletă calificată la JO Paris 2024.

Alina a început sportul la inițiativa părinților practicând dansuri, pentru că aceștia își doreau ca fiica lor să aibă picioarele frumoase. A fost la cursurile lui Mihai Petre, dar, ulterior, a realizat că alt sport îi place mai mult.

„Prima dată am început cu dansurile sportive, dar erau costuri ridicate, apoi am încercat alte variante de dansuri, la Palatul Copiilor, dar nu era ceea ce mă atrăgea, iar eu oricum le spuneam părinților că vreau să merg pe stadion să alerg. Am făcut dans sportiv când stăteam la seminternat la Școala 56, atunci veniseră Mihai Petre și Elwira în România, îmi plăcea mult de ei, erau celebrii” - Alina Rotaru – Kottmann, atletă calificată la JO Paris 2024.

De ani buni, atleta trăiește și se pregătește în Germania, într-un orășel lângă Stuttgart.

„Am plecat inițial în cantonament cu lotul României, apoi mi-am întâlnit actualul antrenor și am decis să rămân acolo. Mă antrenez într-un centru olimpic, am totul în același loc, nu-mi lipsește nimic” - Alina Rotaru – Kottmann, atletă calificată la JO Paris 2024.

Pe lângă faptul că a găsit în Germania ceea ce avea nevoie pe plan sportiv, Alina și-a descoperit și „jumătatea”. Alina și Maxx Kottmann s-au căsătorit în 2020, fix înainte de startul pandemiei de Coronavirus și a petrecut ... la stadion!

„Soțul meu este și el săritor în lungime, dar și profesor de istorie și economie. Ne-am organizat cununia civilă în mai puțin de două săptămâni și am petrecut fix înainte să înceapă pandemia. Ne-a cununat primarul din orașul în care locuim, iar petrecerea a fost la stadion” - Alina Rotaru – Kottmann, atletă calificată la JO Paris 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.