Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin BLOCAJ arab, SUA vând Qatarului avioane de luptă de 12 miliarde de dolari

Donald Trump arabi

Qatarul, izolat diplomatic şi sancţionat economic de vecinii săi arabi din Golf, semnat ieri cu Statele Unite un acord în valoare de 12 miliarde de dolari, pentru cumpărarea de avioane de vânătoare F-15, informează AFP.

Deşi preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut acuzaţiile că regimul de la Doha finanţează terorismul, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a semnat acordul cu omologul său din Qatar, ministrul Khalid Al-Attiah, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Tot miercuri, Organizaţia Internaţională pentru Aviaţia Civilă a anunţat că va găzdui la sediul său din Montreal negocieri între miniştri şi oficiali de rang înalt din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Bahrain şi Egipt, cu scopul de a găsi o soluţie bazată pe consens la închiderea spaţiului aerian al celorlalte state arabe pentru aeronavele din Qatar.

În aceeaşi zi, două nave militare americane au sosit la Doha pentru a participa la manevre militare comune cu marina Qatarului, a transmis agenţia de presă QNA, preluată de Reuters. Statele Unite au în Qatar cea mai mare bază militară din Orientul Mijlociu, cu peste 11.000 de militari şi 100 de avioane.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.