Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin proces de DESTITUIRE, Donad Trump l-a luat, în echipa sa de avocați, pe fostul procuror din dosarul Watergate

Agerpres
Donald Trump

Rudy Giuliani l-a angajat pe prietenul său Jon Sale, fost procuror în dosarul Watergate, ca reprezentant legal în ancheta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA privind suspendarea preşedintelui Donald Trump, transmite DPA potrivit Agerpres.

Sale a confirmat informaţia într-un interviu telefonic pentru New York Daily News.

Giuliani, fost primar al New Yorkului, în prezent avocat al lui Trump, a primit luni o citaţie din partea Comisiei pentru Serviciile de Informaţii a Camerei, care i-a cerut să prezinte mai multe înregistrări şi comunicări legate de încercările de a face presiuni în numele preşedintelui asupra unor oficiali ucraineni, pentru a-i determina să îl ancheteze pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden.

Sale nu a răspuns direct dacă Giuliani va da curs citaţiei. "Este o problemă complicată", a arătat el. "Sunt multe probleme legate de privilegii şi probleme constituţionale, deci va trebui să analizăm". Avocatul a refuzat să precizeze dacă a contactat Casa Albă, însă a susţinut că are interesul "legitim" de a se coordona cu preşedintele şi cu avocaţii acestuia.

Klaus Iohannis, noi săgeți către PSD - Speră ca după săptămâna viitoare să avem un nou guvern


"Casa Albă are un interes legitim de a determina dacă există un privilegiu executiv, iar preşedintele are un interes legitim de a determina dacă există un privilegiu avocat-client", a mai spus Sale. "Nu voi spune ce am de gând să fac şi cum voi face asta, însă aceste probleme sunt mereu în joc".

Sale a fost coleg cu Giuliani la facultatea de drept şi a participat la campania electorală a acestuia pentru preşedinţie, în 2008, însă este mai cunoscut pentru activitatea de adjunct al procurorului special în ancheta Watergate, în urma căreia fostul preşedinte Richard Nixon a demisionat, deoarece era aproape sigur că va fi suspendat.

Ca avocat, Sale se va afla acum de cealaltă parte a baricadei, apărându-şi prietenul de acuzaţiile că a încercat să convingă oficiali ucraineni să deschidă o anchetă împotriva lui Biden şi a altor persoane, ajutându-l astfel pe Trump să fie reales.

Giuliani a susţinut de mai multe ori că autorităţile de la Kiev ar trebui să stabilească, în urma unei anchete, dacă fostul vicepreşedinte al SUA şi-a folosit atribuţiile oficiale pentru a-l ajuta pe fiul său Hunter Biden să evite inculparea în Ucraina pentru fapte de corupţie legate de o companie din domeniul combustibililor fosili. Nu a apărut nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, iar democraţii îl acuză că minte pentru a-l ajuta pe Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.