Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin război la granițe, cercetătorul Octavian Jurma anunță cât va mai face valul 5 de Omicron 'victime' în România

Facebook
Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma estimează prelungirea valului 5 Omicron până în luna mai. Omicron este 100% dominantă acum în România, spune medicul. Riscul de reinfectare este mare atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, anunță Mediafax.

În contextul în care marți a apărut raportul VOC (variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare) pentru săptămâna trecută, iar subvarianta BA.2 a Omicron a crescut la 56.5%, medicul Octavian Jurma spune că noua fază de creștere (minivalul) e alimentată acum de noua versiune.

„E probabil ca acest val în val să dureze încă 2-3 săptămâni și să prelungească valul 5-Omicron până în luna mai. E însă puțin probabil să asistăm la un nou val similar celui produs de BA.1 (dar nu exclus). Este a doua săptămână în care Delta este la 0%, deci putem spune că Omicron este 100% dominantă acum în România”, scrie medicul.

Potrivit acestuia, în ciuda apartenenței la familia Omicron, diferența dintre BA.2 și BA.1 este mai mai mare decât între Delta și Gamma, motiv pentru care riscul de reinfectare este mare atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați. Grupele cele mai expuse sunt copiii și vârstincii.

„Riscul de spitalizare este însă mult mai mare pentru persoanele nevaccinate, mai ales în cazul vârstnicilor sau a celor cu boli cronice. Dacă nu aveți boosterul făcut este imperativ să îl faceți. Purtați masca FFP2 în toate spațiile închise și în clasă(elevi și profesori)”, adaugă Jurma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.