DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

În plin război politic, UDMR avertizează: 'Pentru o preşedinţie de succes la Consiliul UE, România trebuie să aibă o singură voce'

sigla UDMR
UDMR

Deputatul UDMR Rozalia Biro a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, că singura modalitate prin care România poate deţine o preşedinţie de succes a Consiliului UE este de a avea "o singură voce şi o singură voinţă" cel puţin în timpul mandatului de şase luni. 

"Pornind de la respectarea drepturilor fundamentale, UDMR consideră că, pe lângă securitatea internă a UE şi reforma spaţiului Schengen, trebuie să ne concentrăm mai mult pe prioritatea 'Europa valorilor comune'. De la drepturile fundamentale ale omului, continuând cu crearea cadrului legislativ de asigurare şi respectare a drepturilor minorităţilor naţionale, de la păstrarea şi reabilitarea patrimoniului construit până la aprecierea diversităţii patrimoniului cultural, dorim acordarea unei atenţii sporite cetăţeanului european, familiei şi tradiţiilor. Singura modalitate prin care putem avea o preşedinţie de succes, un succes pentru Europa, dar şi un succes pentru România, este aceea de a avea o singură voce, o singură voinţă, cel puţin în timpul preşedinţiei, de a întări imaginea pozitivă a Românei pe plan european şi internaţional, de a realiza obiectivele prioritare şi proiectele prioritare ale ţării şi de a construi astfel un viitor mai bun pentru copiii noştri. Depinde de fiecare dintre noi", a afirmat Rozalia Biro, conform agerpres.ro.

Rareș Bogdan l-a scos din SĂRITE! Vicepreședintele Parlamentului European: Hai...că te alinți!


Ea susţine că "ne aflăm în ultimul moment în care trebuie să conştientizăm cu toţii responsabilitatea uriaşă care ne revine prin rolul de lider pe scena europeană şi care ne oferă oportunitatea de a influenţa într-o mare măsură unele decizii la nivel european". 

"257 de doare, inclusiv legislative, care sunt în derulare se vor suprapune cu priorităţile enunţate de România de a promova interesul comun european, asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre şi reapropierea cetăţenilor de UE. Oportunitatea noastră de a fi în fruntea statelor membre pentru o perioadă de şase luni reprezintă în acelaşi timp şi responsabilităţi complexe şi multiple, care trebuie asumate în primul rând de Guvern. Pe lângă cele enumerate, va trebui să identificăm soluţii de a atrage atenţia Europei asupra valorilor României şi de a promova priorităţile ţării astfel încât în timpul preşedinţiei noastre acestea să devină dosare europene importante. Această promovare trebuia realizată mult mai accentuat, din timpul preşedinţiei Austriei. Dar, din păcate, până acum mesajul nostru nu a fost suficient de clar", a adăugat deputatul UDMR. 

Printre temele enumerate de Rozalia Biro, care, potrivit acesteia, trebuie abordate sub preşedinţia României, se numără: Strategia Mării Negre, Strategia Dunării, Parteneriatul estic, atragerea statelor din Balcanii de Vest. 

"Sunt teme care sub preşedinţia României trebuie să aibă o importanţă sporită, astfel încât aceste dosare să poată să fie dezbătute, consolidate cât mai eficient împreună cu statele partenere. Coeziunea, o valoare comună europeană, este obiectivul general sub egida căruia se vor desfăşura lucrările preşedinţiei rotative. Dorim să dezvoltăm o politică de coeziune care să răspundă nevoilor sporite de convergenţă economică, socială şi teritorială a întregii Europe, o consolidare a pieţei interne pentru o viziune post-2020", a mai spus reprezentantul UDMR. 

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat miercuri, cu 215 voturi "pentru", 8 - "împotrivă" şi 3 abţineri, Declaraţia privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.