Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin război, Putin strânge legăturile cu președintele Kazahstanului: Au bătut palma după parada militară

Putin Ziua Victoriei

Președinții Kazahstanului și Rusiei, respectiv Kassîm-Jomart Tokaev și Vladimir Putin, au avut o rundă de convorbiri destul de aprofundată, în cadrul unei întâlniri de la Moscova, în timpul căreia au examinat o serie de aspecte de actualitate ale cooperării dintre cele două țări, le-a declarat jurnaliştilor, purtătorul de cuvânt al liderului kazah, Ruslan Jeldibai, marţi.

”Necesitatea dezvoltării în continuare a parteneriatului în cadrul schimburilor comerciale, economice, culturale și umanitare a fost subliniată în cadrul întâlnirii”, a adăugat Ruslan Jeldibai. Pe 8 și 9 mai, președintele Kazahstanului a efectuat o vizită de lucru în Rusia. Marți, la invitația președintelui Federației Ruse, Tokaev a participat la parada militară dedicată aniversării celor 78 de ani de la victoria din Marele Război pentru Apărarea Patriei (denumire folosită de autorităţile din Rusia pentru cel de-Al Doilea Război Mondial, n.r.), care a avut loc în Piața Roșie din Moscova.

Marţi, liderul acestei republici din Asia Centrală a vizitat Memorialul Rjev din regiunea Tver și a adus un omagiu ostaşilor kazahi din diviziile 100 și 101 arme şi muniţii, care au murit într-una dintre cele mai mari bătălii din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Tokaev a vizitat și mormântul comun din satul Trubino, unde este îngropat unchiul său Kasîm Boltaev

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.