Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină campanie electorală, preşedintele sud-african a rămas blocat într-un tren patru ore

wikipedia
Cyril Ramaphosa

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa s-a confruntat luni cu o situaţie neobişnuită după ce a fost nevoit să aştepte timp de câteva ore într-un tren de navetişti în urma unui incident feroviar produs în apropiere de Pretoria, ocazia cu care preşedintele a experimentat calitatea slabă a transportului public din ţară, relatează AFP preluată de Agerpres.

Deşi călătoria pe care preşedintele o efectua dura în mod normal 45 de minute, acesta a petrecut patru ore în tren.

"Nivelul de nemulţumire în rândul pasagerilor este destul de crescut", a spus preşedintele, care şi-a păstrat calmul legendar. ''Mă bucur că am venit. Aşa am putut să văd realitatea cu care se confruntă oamenii", a adăugat el.

În plină campanie pentru alegerile legislative din 8 mai, şeful statului sud-african, care purta o jachetă în culorile partidului său, Congresul Naţional African (ANC), a promis ''să ia măsuri pentru a schimba situaţia''.

"Suntem foarte mulţumiţi că preşedintele a aflat pe propria piele cu ce se confruntă pasagerii noştri'', a afirmat un responsabil al Agenţiei Căilor Ferate din Africa de Sud, Sipho Sithole, care a explicat faptul că trenul a avut întârziere deoarece mecanicul unei alte garnituri a fost atacat cu pietre.

''În cazul în care trenurile noastre nu sosesc la timp, aceasta este din cauza atacurilor continue comise de huligani împotriva infrastructurii noastre'', a adăugat el, potrivit canalului de televiziune sud-african eNCA.

Sud-africanii se vor prezenta la urne pe 8 mai pentru a-şi alege deputaţii. ANC, la putere de la încetarea oficial a regimului de apartheid în 1994, ar urma să-şi menţină majoritatea locurilor în Adunarea Naţională, potrivit mai multor sondaje, şi Cyril Ramaphosa are şanse mari să fie reales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.