Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză de coronavirus, Ludovic Orban cere ANGAJĂRI de medici: 'Avem nevoie de ei ca de aer'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban

Premierul interimar Ludovic Orban a spus, marți seara, în cadrul ședinței Executivului, că e nevoie ca efectivele de epidemiologi să fie crescute, solicitând ministrului Sănătății să angajeze doctori care au această specialitate, anunță MEDIAFAX.

„Creșteți efectivele de medici implicați în anchetele epidemiologice. Găsiți soluții cu cei 20 de absolvenți care, în momentul de față, nu au locuri de muncă. Avem medici epidemiologi care nu au locuri de muncă Avem nevoie de epidemiologi ca de aer. Ei trebuie implicați, găsite soluții, înccheiate contracte de colaborare și găsită o perspectivă de angajare pentru medicii epidemiologi”, a spus Orban, în ședința de Guvern.

Citește și: Alertă în Capitală: Patru cazuri de coronavirus, în aceeași familie! .

De asemenea, premierul interimar a adăugat că și ministrul Apărării a mobilizat efectivele de medici epidemiologi care pot să fie implicați.

„Suntem departe de ce se întâmplă in Italia, Franța sau Spania. Avem 25 de pacienți diagnostiocați, cinci vindiecați cu tramanetul antiretroviral care se practică. Este important că cei 20, toate sunt forme ușoare ale bolii. Nu există nicuun pacient intubat. Avem constituită această baze de date interactivă cu tot ce înseamnă DSP și spitale județene. (…) Facem simulări și pentru scenariile 3 sau 4 pentru că este important să fim foarte bine pregătiți și să împiedicăm răspândirea coronavirusului”, a explicat, în ședința de Guvern, ministrul Sănătății, Victor Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.