Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză majoră în România apar și vești bune: incidența cazurilor de Covid-19 din Vrancea este în ușoară scădere

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Incidenţa cazurilor de COVID-19 este în uşoară scădere la nivelul judeţului Vrancea, în ultimele 14 zile fiind înregistrate circa 300 de cazuri noi, cu o rată de incidenţă de 0,78 de cazuri la 1.000 de locuitori, a informat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, relatează Agerpres.

"DSP Vrancea a întocmit o analiză de risc epidemiologic, din care rezultă că în perioada 06.10 - 19.10.2020 s-au înregistrat 301 cazuri noi, cu o rată de incidenţă la 14 zile de 0,78 la 1.000. Din analiza ratei de incidenţă la 14 zile se observă o uşoară tendinţă de scădere a numărului de infectări", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit DSP Vrancea, printre problemele identificate în procesul de combatere a răspândirii infecţiei cu COVID-19 se numără ascunderea detaliilor în desfăşurarea anchetei epidemiologice, precum şi organizarea de petreceri sau sărbători religioase fără a respecta legislaţia în vigoare.

"Se menţine tendinţa de îmbolnăvire COVID-19 datorită comportamentelor sociale vicioase, atitudinea de ascundere a detaliilor în desfăşurarea anchetei epidemiologice care duce la o subevaluare a situaţiei de risc epidemiologic şi neaplicarea corectă şi promptă a măsurilor de prevenţie, nedeclararea corectă a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate în vederea aplicării măsurii de carantină, organizarea petrecerilor private cu număr mare de participanţi fără respectarea indicaţiilor legislaţiei în vigoare, organizarea de sărbători religioase cu participarea unui număr mare de enoriaşi fără portul echipamentului de protecţie sanitară", a precizat DSP Vrancea.

În urma analizei DSP Vrancea, în comuna Păuleşti s-a înregistrat o rată de incidenţă cumulată la 14 zile de 6,42 cazuri la 1.000 locuitori, dar din monitorizarea zilnică se observă o scădere constantă a numărului de infectări cu COVID-19 la nivelul comunei.

De asemenea, pentru municipiul Focşani şi comunele Câmpineanca, Corbiţa, Goleşti, Jariştea, Moviliţa, Rugineşti, Slobozia Ciorăşti, Tătăranu, Tulnici, Ţifeşti şi Vânători se înregistrează o rată de incidenţă cumulată la 14 zile între 1 şi 3 la 1.000 locuitori, în timp ce restul localităţilor din judeţ înregistrează mai puţin de un caz de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori.

Ţinând cont de aceste date, DSP Vrancea anunţă că pentru unităţile de învăţământ din comuna Păuleşti se va aplica scenariul 3, în timp ce pentru unităţile de învăţământ din municipiul Focşani şi comunele comunele Câmpineanca, Corbiţa, Goleşti, Jariştea, Moviliţa, Rugineşti, Slobozia Ciorăşti, Tătăranu, Tulnici, Ţifeşti şi Vânători se va aplica scenariul 2. Restul localităţilor din judeţ pot opta pentru scenariul 1 sau 2, în funcţie de infrastructură şi resursele existente la nivelul unităţii de învăţământ.

Citește și: Bărbat inconștient: infectat cu Sars-Cov-2, un bărbat a umblat prin trei orașe pentru a obține hârtia doveditoare de la spital

DSP Vrancea recomandă, printre altele, intensificarea controalelor pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 atât în instituţiile publice şi private, cât şi în mijloacele de transport în comun, purtarea măştii în spaţiile aglomerate, interzicerea organizării petrecerilor private în spaţii publice şi continuarea campaniilor de instruire cu privire la măsurile de prevenire şi control a infecţiei cu SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.