Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină criză, SUA trimit la București un oficial guvernamental să promoveze 'securitatea energetică'

romania sua

În perioada 10-14 octombrie, Geoffrey R. Pyatt, asistentul Secretarului de Stat pentru Resurse Energetice din cadrul Biroului de Resurse Energetice, va călători la Istanbul, în Turcia, la Bucureşti, în România, şi la Sofia, în Bulgaria, unde se va întâlni cu reprezentanţi guvernamentali şi cu lideri din domeniul energiei, pentru a dezvolta relaţiile bilaterale şi comerciale în domeniul energiei, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA (echivalentul ministerului de externe).

„Asistentul Secretarului de Stat va discuta despre eforturile comune de promovare a securităţii energetice europene, de reducere a dependenţei Europei de combustibilii fosili ruseşti şi de favorizare a tranziţiei către energia regenerabilă”, precizează sursa citată.

La Istanbul, el va susţine un discurs la conferinţa „Regional Clean Energy Outlook” organizată de Atlantic Council, unde va sublinia cooperarea transatlantică în domeniul energiei.

La Bucureşti, întâlnirile sale vor promova cooperarea în domeniul energiei nucleare civile şi aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic cu România.

La Sofia, el se va întâlni cu reprezentanţi guvernamentali şi grupuri din sectorul privat, pentru a consolida legăturile de afaceri şi coordonarea în domeniul securităţii energetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.