Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină dispută teritorială, Rusia și China fac un gest de forță în fața Japoniei: 10 nave de luptă au fost trimise

Investing.com
Japonia

Un grup de 10 vase ale forţelor navale din China şi Rusia au navigat luni prin strâmtoarea care separă principala insulă a Japoniei de insula nordică Hokkaido, a anunţat marţi guvernul japonez, adăugând că urmăreşte cu atenţie astfel de activităţi, transmite Reuters.

Este pentru prima oară când Japonia confirmă trecerea unor nave chineze şi ruse prin strâmtoatea Tsugaru, care separă Marea Japoniei de Pacific, informează News.ro.

În timp ce strâmtoarea este privită ca ape internaţionale, legăturile Japoniei cu China sunt afectate de mult timp ce pretenţiile conflictuale asupra unui grup de insule din Marea Chinei de Est.

Tokyo are o dispută teritorială şi cu Moscova.

"Guvernul urmăreşte îndeaproape activităţile navelor chineze şi ruse în Japonia, ca acestea, cu un interes ridicat. Vom continua să facem tot posibilul în activitatea noastră de supraveghere în apele şi spaţiul aerian din jurul Japoniei", a declarat marţi secretarul şef adjunct al cabinetului, Yoşihiko Isozaki.

Un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Apărării a declarat că nu a existat nicio încălcare a apelor teritoriale japoneze şi că nu au fost încălcate reguli internaţionale prin trecerea navelor.

Rusia şi China au desfăşurat exerciţii navale comune în Marea Japoniei ca parte a cooperării navale dintre cele două ţări, în perioada 14-17 octombrie, care implică nave de război şi nave de sprijin din flota Pacificului rus. Moscova şi Beijingul au cultivat legături militare şi diplomatice mai strânse în ultimii ani, într-o perioadă în care relaţiile lor cu Occidentul s-au înrăutăţit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.