Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plină pandemie COVID-19, OMS anunță revenirea Ebola în Congo

cloudfront.net
ebola

Un nou caz de febră hemoragică Ebola a fost declarat în Republica Democrată Congo, au anunţat vineri oficialii din Kinshasa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu trei zile înainte de proclamarea oficială a sfârşitului epidemiei, scrie AFP, scrie News.ro.

"După 52 de zile fără niciun caz, echipele de supraveghere de pe teren au confirmat un nou caz", a scris pe Twitter directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Din nefericire, asta înseamnă că guvernul din RDC nu va putea să declare sfârşitul epidemiei de Ebola luni, aşa cum spera", a adăugat el. "Informaţiile preliminare arată că este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Beni", a indicat comitetul multisectorial pentru ripostă al epidemiei într-un comunicat.

  • Acest pacient ar fi murit joi dimineaţă într-un spital, după ce a prezentat anterior mai multe simptome, potrivit unei surse sanitare.
  • Situat în provincia Nord-Kivu, teritoriul Beni a fost unul dintre focarele epidemiei de Ebola, care a cauzat moartea a 2.273 de persoane de la declararea oficială, la 1 august 2018.
  • Cel puţin un caz de coronavirus a fost raportat oficial la Beni de autorităţile sanitare congoleze la 3 aprilie.
  • Teritoriul Beni este de asemenea sub ameninţarea unei grupări armate a Forţelor democratice aliate (ADF), care a ucis mai multe de 1.000 de civili din octombrie 2014.
  • RDC şi OMS începuseră numărătoarea inversă până la sfârşitul actualei epidemii de Ebola de la externarea ultimului pacient, la începutul lui martie.

Vezi si: Lovitură devastatoare pentru PNL: Bloomberg dezvăluie că România a livrat deja peste 90% din grâul prevăzut să fie exportat în afara UE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.