Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida ameninţării de inculpare pentru corupţie, premierul israelian dă asigurări că guvernul său este stabil

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări miercuri privind stabilitatea coaliţiei pe care sprijină guvernul său, în pofida ameninţării de inculpare pentru corupţie care planează asupra sa, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro. 

'Pot să vă asigur: coaliţia este stabilă şi nici eu, nici nimeni (altcineva) nu avem un proiect de alegeri (anticipate). Vom continua să lucrăm împreună pentru binele cetăţenilor noştri israelieni până la sfârşitul mandatului', în 2019, a declarat Netanyahu într-un discurs la Tel Aviv. 

Marţi, poliţia israeliană a recomandat inculparea premierului pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în două dosare. 

Benjamin Netanyahu a atacat miercuri raportul poliţiei, numindu-l 'la fel de plin de găuri ca un şvaiţer'. 'Aşa cum v-am spus ieri, sunt convins că adevărul va ieşi la lumină', a adăugat el. 

El l-a atacat pe fostul ministru de finanţe Yair Lapid, prezentat drept un martor cheie într-unul din dosare, şi care 'a promis să mă facă să cad (de la putere) cu orice preţ'. Lapid este semnalat în sondaje drept unul din principalii contracandidaţi ai lui Netanyahu în caz de alegeri. 

Concluziile anchetelor poliţiei pun sub semnul întrebării menţinerea guvernului lui Netanyahu, aflat la putere de 12 ani, şi mai ales atitudinea partenerilor săi de coaliţie. Aceştia nu au semnalat până acum nicio intenţie de a se desolidariza. 

Este de aşteptat ca această coaliţie de guvernare să rămână stabilă după ce ministrul de finanţe Moshe Kahlon, un membru cheie al cabinetului, a declarat că nu va demisiona dacă procurorul general al Israelului nu va emite un act oficial de inculpare a premierului. 

Ministrul educaţiei Naftali Bennett, liderul partidului Căminul Evreiesc, unul din stâlpii coaliţiei guvernamentale, a avut miercuri o poziţie similară, chiar dacă l-a criticat pe Netanyahu. 'A accepta pe o perioadă îndelungată cadouri costisitoare nu se ridică la înălţimea standardelor' unei personalităţi menite să ofere un exemplu, a declarat Bennett. Dar 'suntem într-un stat de drept, iar prim-ministrul rămâne prezumat nevinovat. De aceea, am decis să aştept', a adăugat el. 

Decizia procurorului general Avichai Mandelblit de a da curs sau nu recomandării poliţiei ar putea fi luată peste câteva luni.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.