Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida epidemiei de coronavirus, alegătorii din Wisconsin vor vota marţi

TechCrunch
alegeri sua

Trupe ale Gărzii Naţionale desfăşurate în secţii de votare, peste 100 de municipalităţi care nu pot să-i primească pe alegători din lipsă de voluntari: în pofida pandemiei de COVID-19, în statul american Wisconsin vor avea loc marţi alegeri locale, între care alegeri primare democrate între Joe Biden şi Bernie Sanders, relatează AFP potrivit Agerpres.

În timp ce întreaga populaţie din acest stat din ''Midwest'' este chemată să rămână acasă de la sfârşitul lunii martie pentru a evita răspândirea coronavirusului, secţiile de votare ar urma să se deschidă marţi dimineaţa la 07:00 (12:00 GMT), în lipsa unui acord între democraţi şi republicani pentru amânarea scrutinului sau să se opteze pentru un vot exclusiv prin corespondenţă.

Peste 100 de municipalităţi au avertizat că nu au suficienţi angajaţi electorali pentru a deschide o singură secţie de votare. Guvernatorul democrat Tony Evers a decis să apeleze la membrii Gărzii Naţionale din Wisconsin pentru a ajuta, dar se aşteaptă ca acest lucru să nu fie suficient pentru a compensa toate absenţele.

Din cauza pandemiei de coronavirus, care afectează Statele Unite din 17 martie nu au mai fost organizate alegeri primare democrate şi deja 15 state, precum şi teritoriul Puerto Rico, au anunţat amânarea alegerilor.

Joe Biden, candidatul cu cele mai mari şanse să obţină învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, nu a exclus duminică eventualitatea unei convenţii fără public a partidului său, potrivit AFP şi Reuters.

Din cauza pandemiei de COVID-19, această mare adunare estivală s-ar putea transforma într-un eveniment difuzat online, a recunoscut fostul vicepreşedinte din timpul lui Barack Obama.

Pandemia de coronavirus a bulversat campania pentru scrutinul prezidenţial american din noiembrie, forţând amânarea alegerilor primare democrate şi a convenţiei care ar urma să îl desemneze în această vară, dintre Joe Biden şi Bernie Sanders, pe rivalul lui Donald Trump

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.