Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În prag de dezastru ecologic: Milioane de găini au murit în cea mai mare fermă avicolă din Ucraina pentru că nu au mai putut fi hrănite

ferma avicola

Aproximativ 4 milioane de găini au murit la ferma de păsări Cernobaevskaia a exploatației agricole Ukrlandfarming din apropierea satului ocupat Cernobaevka, în regiunea Herson, în sudul țării, relatează Liodmila Denisova, comisar pentru drepturile omului din partea Verkhovna Rada a Ucrainei.

"Ca urmare a bombardamentelor efectuate de Federația Rusă, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, ferma a rămas fără posibilitatea de a hrăni păsările și de a exporta produse finite. În ciuda pericolului, sub bombardamentele invadatorilor, lucrătorii fermei avicole au reușit să distribuie aproximativ 90 de mii de pui și peste 1,4 milioane de ouă populației locale și fermelor vecine" , a scris luni Denisova pe Facebook.

În ceea ce privește păsările moarte, potrivit ombudsmanului, acestea au fost îngropate, încercând totodată să evite pericolul contaminării bacteriene, pentru a proteja apele subterane și solul de poluare.

Cu toate acestea, ea a remarcat că, din cauza acțiunilor invadatorilor, regiunea Herson "se află în pragul unui dezastru ecologic" și a publicat o fotografie cu un număr mare de păsări de curte moarte care zac în aer liber.

Potrivit lui Denisova, ocupanții ruși au jefuit ferma avicolă, care este una dintre cele mai mari și mai moderne întreprinderi din Europa pentru producția de ouă de găină, au luat aproape toate echipamentele și bunurile personale ale angajaților. Încă nu este posibilă reluarea funcționării întreprinderii.

Holdingul agricol Avangard, cel mai mare producător de ouă din Ucraina, a suferit pierderi în valoare de 1,5 miliarde UAH de la începutul invaziei militare la scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă, de la mijlocul lunii martie. O serie de ferme avicole cheie ale grupului la acea vreme au fost oprite și dezactivate, s-a raportat că 3 milioane de găini de la ferma avicolă Chernobaevskaya au rămas fără hrană și au fost condamnate la dispariție chiar atunci, ceea ce amenința regiunea cu o catastrofă ecologică.

La 16 martie, s-a raportat că invadatorii ruși au furat șase camioane de la Avangard, un mare producător de ouă de găină.

"Ukrlandfarming" este una dintre cele mai mari exploatații agricole din Eurasia. Se ocupă cu cultivarea cerealelor, creșterea vitelor, distribuția de mașini, îngrășăminte și semințe. Avangard, care face parte din acesta, este cel mai mare producător de ouă și produse din ouă din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.