Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pragul copalpsului, Marea Britanie desfășoară armata, începând de luni, pentru a asigura alimentarea cu carburanți

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Aproximativ 200 de militari vor fi detaşaţi cu începere de luni în Marea Britanie pentru a asigura livrarea de combustibil către benzinării, afectate de penurie din cauza lipsei şoferilor de camioane şi a cumpărăturilor din panică, a anunţat vineri guvernul de la Londra, notează AFP.

"Circa 200 de militari, dintre care 100 de şoferi, vor fi detaşaţi de luni pentru a oferi sprijin temporar în cadrul acţiunii guvernului de a reduce presiunea asupra benzinăriilor şi de a rezolva lipsa şoferilor de camioane", a indicat un comunicat oficial. Militarii respectivi îşi încheie în prezent pregătirea în acest scop, scrie agerpres.ro.

Guvernul a mai spus că va autoriza imediat până la 300 de şoferi de camioane cisternă străini să lucreze în Marea Britanie până la sfârşitul lunii martie 2022, în cadrul acordării a mii de vize de muncă temporare destinate asigurării unei bune funcţionări a lanţurilor de aprovizionare.

De săptămâna trecută, s-au format cozi lungi în faţa benzinăriilor, confruntate cu probleme de aprovizionare din cauza lipsei şoferilor de camioane (100.000 conform profesioniştilor). Uneori s-au înregistrat altercaţii între şoferi aflaţi la capătul răbdării.

Această situaţie excepţională este ultima consecinţă a penuriei de forţă de muncă cauzată de pandemie şi Brexit, problemele de livrare afectând şi rafturile supermarketurilor, lanţurile de fast-food şi chiar puburile.

Potrivit executivului, "cererea de combustibili s-a stabilizat în cursul săptămânii", deşi "unele zone din ţară întâmpină în continuare dificultăţi".

Guvernul continuă să repete că Marea Britanie nu duce lipsă de combustibili şi că penuria a fost declanşată de cererea excepţională cauzată de cumpărăturile consumatorilor îngrijoraţi de lipsuri, aşa cum a fost cazul hârtiei igienice sau al anumitor produse alimentare la începutul pandemiei.

El a recunoscut, totuşi, că Brexitul reprezintă un "factor" suplimentar, mai scrie France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.