Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În prezența lui Dacian Cioloș, Dan Barna se leapădă de Rusia și China: 'Nu văd pe termen scurt investiții din partea lor, cât timp purtarea lor nu e civilizată'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

Liderul USR Dan Barna spune că nu vede pe termen scurt investiții din partea Rusiei și a Chinei, cât timp „purtarea lor în contextul mondial nu devine una civilizată”. Cioloș îl completează pe Barna, spunând că la Constanța nici nu crede că ar fi nevoie de investiții rusești.

Întrebat marți, la Constanța, despre eventuale investiții rusești oportune în județ, Dan Barna a făcut referire la o altă declarație a sa, spunând: „Am spus că Rusia și China sunt țări importante, sunt actori relevanți pe plan mondial, doar că nu se comportă în prezent ca niște actori la fel de relevanți: vorbim de Crimeea, vorbim de Hong Kong, de politica protecționistă a Chinei pe partea economică. România, în raport cu aceste două state, nu va putea să funcționeze în afara parteneriatelor despre care am vorbit: Statele Unite, NATO, Uniunea Europeană. Deci nu văd pe termen scurt investiții din partea acestor state, cât timp purtarea lor în contextul mondial nu devine una civilizată. În rest, relațiile diplomatice este normal să existe”.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

Dan Barna a fost completat de liderul PLUS, Dacian Cioloş, care a spus că nu crede că ar fi nevoie la Constanța de investiții rusești și nici de investiții „de altă natură” dacă ar fi folosite fondurile europene și dacă ar exista transparență, deoarece „pentru Constanța, paradoxal, faptul de a fi la periferia Europei e un super avantaj pe care foarte multe regiuni din Europa și le-ar dori”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.