Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În 'republica' baronului galben Bolojan, prefectul dă de gol autorităţile din alte judeţe: Singurul judeţ în care sunt testate persoanele aflate în carantină

Digi24
coronavirus

Prefectura Bihor a anunțat, luni, că județul este singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate pentru COVID-19. Măsura a fost luată pentru a proteja spitalele și pentru a preveni răspândirea virusului, a spus prefectul Dumitru Țiplea. Prefectul, un apropiat al  "baronului" Ilie Bolojan, arată astfel că, în vreme ce unii vorbesc despre testarea în masă, în România nu sunt testate nici măcar persoanele aflate în carantină.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, în completarea procedurilor în vigoare, în județ sunt testate persoanele din carantină.

„Județul Bihor este singurul din țară unde, în completarea procedurilor în vigoare, persoanele din carantină sunt testate pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus. Persoanele asimptomatice depistate pozitiv în urma testării sunt internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal (SCMO) din hotel Ceres, 1 Mai. Acești pacienți sunt externați, împreună cu aparținătorii lor, doar după obținerea a două rezultate negative consecutive la testele Covid-19”, se arată în comunicat.

„Măsura de testare a persoanelor din carantină a fost luată pentru a proteja spitalele, pentru a nu supraaglomera Spitalul Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' Oradea, unde se tratează cazurile grave, și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Conform comunicatului, la Spitalul Clinic Municipal Oradea sunt internate, luni, 140 de persoane, în timp ce la Secția Exterioară SCMO din hotel Ceres sunt internate 320 de persoane. De la secția exterioară au fost externate, în intervalul 1-3 mai, 134 de persoane, iar din spital alte 47 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.