Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova, candidații partidului de guvernământ au câștigat în 240 din cele 898 de orașe și localităţi ale ţării

Partidul Actiune si Solidaritate
Partidul Actiune si Solidaritate PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, a anunțat victoria candidaților săi la funcția de primar în primul tur al alegerilor locale, în 240 din cele 898 de orașe și localităţi ale țării, scrie vicepreședintele partidului, ministrul moldovean al infrastructurii și dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe canalul său Telegram.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, partidul conduce la alegeri şi în 19 din cele 35 de consilii raionale.

Cu toate acestea, PAS nu a reușit să obțină majoritatea absolută în niciuna dintre ele. În capitala Republicii Moldova, parlamentarul Lilian Carp, candidat din partea PAS, nu a reușit să-l învingă pe actualul primar Ion Ceban, care, potrivit datelor preliminare, a obţinut victoria din primul tur.

În Consiliul municipal Chișinău, fracțiunea PAS primește 32,8%.

Componenţa consiliului mai include "Mișcarea Alternativă Națională", condusă de Ceban (33,1%) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (9,6%).

Menţionăm că, duminică, în Republica Moldova au avut loc alegeri generale pentru autoritățile locale.

Observatorii subliniază că alegerile trebuiau să demonstreze ratingul real al PAS, care a câștigat alegerile anticipate în 2021 și a format independent guvernul. Din vara lui 2022, în Republica Moldova au început, însă, proteste.

Demonstranţii acuză autoritățile că nu reușesc să facă față creșterii prețurilor și nivelului de sărăcie din țară. Pe fondul acesta, Natalia Gavriliţa a demisionat în februarie din funcția de premier al republicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.