Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'În România se raportează de 10 ori mai puține infecţii asociate asistenţei medicale decât în UE;spitalele nu au secții de microbiologie', spune doctorul Rafila

agerpres
Alexandru Rafila

În România se raportează de 10 ori mai puține infecţii asociate asistenţei medicale decât în celelalte statele din Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o problemă majoră de sănătate publică legată de prevenirea infecţiilor produse de bacteriile multirezistente, a declarat vineri  preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, potrivit 360medical.ro.

Specialistul a avertizat că spitalele din România nu au secții de microbiologie, importante în combaterea infecțiilor.

“Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din ţara noastră aşa cum este tratată şi la nivel internaţional şi este una dintre condiţiile esenţiale privind siguranţa pacientului să putem să controlăm circulaţia bacteriilor multirezistente şi să prevenim în măsura posibilului infecţiile produse de bacteriile multirezistente”, a spus prof. Rafila, citat de Agerpres.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a participat la un forum organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”

În acest an, România va avea prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secţii şi compartimente de microbiologie, esențiale în combaterea și prevenirea infecțiilor asociate asistenţei medicale.

Citeşte şi: ALERTĂ - IPS Teodosie, achitat definitiv

“Nu reuşim să progresăm suficient şi eu sunt mai îngrijorat pentru că anul acesta în România o să avem ca absolvenţi prima generaţie de după anul 1992 de medici microbiologi. Încă nu avem secţii şi compartimente de microbiologie în spitalele clinice din România. Deci ei s-ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condiţiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică”, a mai spus profesorul Rafila.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că rezistenţa la antibiotice reprezintă una dintre cele mai grave pericole pentru sănătate la nivel mondial.

Specialiștii avertizează că, în următorii 30 de ani, super-bacteriile ar putea ucide un om la fiecare 3 secunde, o situație apropiată de cea înregistrată în Evul Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.