Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Rusia există baza necesară pentru crearea unui analog al sistemului de plăți SWIFT

Instagram
Serghei Lavrov

În Rusia există baza necesară pentru crearea unui analog al sistemului de plăți SWIFT. Guvernul și Banca Rusiei trebuie să facă tot posibilul pentru ca această bază să rămână sigură, să asigure o totală independență și să ofere garanții împotriva daunelor pe care cineva va încerca să le provoace, în plus, Rusiei, a declarat șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RIA Novosti.

La rândul său, viceministrul rus de Externe, Aleksandr Pankin, a arătat că Rusia nu exclude crearea unui sistem de plăți alternativ, pe o nouă bază tehnologică.

Nu este doar reacția la ”actuala situație geopolitică, dar și un răspuns la necesitatea perfecționării metodelor de efectuare a plăților, ținând cont de cele mai avansate realizări din sfera digitală”, a subliniat Pankin.

Între timp, Banca Rusiei a creat, deja, Sistemul de transmitere a mesajelor financiare (SPFS) din cauza riscului de deconectare a instituțiilor de credit rusești de la terminalele internaționale.

SWIFT este un sistem interbancar al schimburilor de informații și de efectuare a plăților, la care sunt conectate 11.000 de organizații din numeroase țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.