Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În spitalele din Transilvania se încearcă creşterea cu 10% a locurilor la ATI (Raluca Turcan)

Guvernul Romaniei
Raluca Turcan

Spitalele COVID şi cele suport pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus din Transilvania vor avea cu 10% mai multe paturi la ATI, asta în condiţiile în care numai la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt ocupate toate locurile la ATI şi au fost transferaţi pacienţi la Argeş, au declarat miercuri, vicepremierul Raluca Turcan şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean.

"Astăzi va veni la Sibiu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care este într-un circuit în mai multe spitale din Transilvania, pentru că noi acum suntem într-un proces de suplimentare la nivel de regiune a locurilor la ATI. Aşadar, în fiecare spital COVID, suport COVID, se caută disponibilitate astfel încât să creştem cu 10 % capacitatea la ATI la nivel de regiune", a precizat vicepremierul Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut apel la populaţie să respecte măsurile de protecţie, pentru a nu ajunge la spital, după ce cel mai mare spital public din judeţ nu mai are locuri la ATI.

"Situaţia este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci în întreaga Românie şi în întreaga lume. La ATI, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte judeţe, să aducă pacienţi la ATI, din păcate, săptămâna trecută am fost nevoiţi noi să transferăm cinci pacienţi în judeţul Argeş, însă cu ajutorul Guvernului României, al Ministerului Sănătăţii vom mări această capacitate. Mâine vor ajunge la Spitalul Judeţean Sibiu şase circuite pentru ventilatoare, pentru dotarea paturilor de ATI, destinate special COVID. În maxim două săptămâni aceste paturi, aceste sisteme de ventilaţie vor fi complete, personalul va fi instruit şi vom mări capacitatea cu şase paturi. Apelul meu către sibieni a fost încă o dată de a avea grijă, pentru că este important să ne protejăm şi să nu ajungem în sistemul medical, pentru a-l colmata", a spus preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, în aceeaşi conferinţă de presă.

În judeţul Sibiu sunt active un număr de 794 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.