Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Suedia, poşta arhivează de peste un secol scrisori adresate lui Moş Crăciun

wowbiz.ro
mos craciun

Poşta din Suedia primeşte în fiecare an mii de scrisori adresate lui Moş Crăciun şi, de peste un secol, le arhivează pe cele mai inedite, informează AFP.

Menţionând la secţiunea adresă ''Laponia'', ''tărâmul renilor'' sau ''igluul lui Moş Crăciun'', circa 16.000 de scrisori adresate lui Moş Crăciun ajung în fiecare an la Postnord, potrivit Agerpres.

Unele dintre acestea sunt selectate şi depuse în arhivele muzeului companiei, care include circa 10.000 de scrisori expediate din lumea întreagă, cea mai veche dintre acestea datând din anii 1890.

''Acestea au venit din Statele Unite, Asia şi mai sunt unele care ajung din Taiwan'', a explicat pentru AFP Kristina Olofsdotter, responsabila departamentului de timbre la PostNord, care deţine şi Postmuseum din Stockholm.

Jocurile, animalele domestice şi cărţile s-au aflat mereu în fruntea listei celor mai dorite cadouri de către copii, chiar dacă copiii din alte vremuri aveau aşteptări poate mai modeste.

''Se poate observa că în scrisorile mai vechi, copiii cereau unul sau două lucruri. În ziua de azi, listele lor sunt mult mai lungi'', a adăugat Olofsdotter.

Multe dintre scrisori, compuse în limbaj copilăresc, includ întrebări adresate lui Moş Crăciun.

''Care este băutura ta preferată ca să ştim ce să îţi pregătim?'' întreabă un copil în anii '60.

O fetiţă de patru ani îi povesteşte lui Moş Crăcin că a învăţat să-şi scrie numele şi adaugă: ''sper că renii tăi sunt cuminţi''.

Toate scrisorile sunt citite, iar atunci când este menţionată şi adresa, muzeul trimite un răspuns expeditorului.

Olodsdotter spune că, de obicei, răspunsul începe cu urarea ''bună ziua din partea lui Moş Crăciun'', urmată de mulţumiri pentru scrisoare şi de menţionarea faptului că e mult de muncă înainte de Crăciun.

Scrisoarea de răspuns îi îndeamnă pe copii să aducă bucurie unei alte persoane scriindu-le o scrisoare şi să ''nu uite că visurile se pot realiza atunci când credem în noi înşine''.

Nu doar copiii scriu scrisori adresate lui Moş Crăciun: anul acesta, a sosit o scrisoare din Taiwan expediată de un tânăr de 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.