Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda, în alertă: s-a înregistrat primul deces cauzat de Arcturus / Ce se știe despre această sub-variantă a Omicron

omicron

În Thailanda s-a înregistrat primul deces cauzat de varianta Arcturus, o sub-variantă a Omicron, prezentă acum în destul de multe țări, inclusiv în Italia. Persoana decedată - după cum au raportat autoritățile locale de sănătate - era în vârstă, era de naţionalitate străină şi avea unele probleme de sănătate anterioare, nespecificate, scrie Il Messaggero, potrivit Rador.

Arcturus, o sub-variantă a Omicron, a fost detectată pentru prima dată în India și de la sfârșitul lunii martie se află pe lista de supraveghere a Organizației Mondiale a Sănătății. Profesorul. Dr. Yong Poovorawan, care conduce Centrul de Excelență în Virologie Clinică de la Școala de Medicină a Universității Chulalongkorn, a declarat pentru PBS că inevitabil, va deveni în curând sub-varianta dominantă din Thailanda.

Sub-varianta se răspândeşte vertiginos în India, fapt care a determinat autorităţile să reintroducă, printre alte măsuri, obligaţia purtării măștilor.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (din Statele Unite), au declarat că Arcturus este responsabil cu 7% din cazurile de coronavirus din țară, ceea ce înseamnă că acum se află pe locul doi, după Omicron.

Indonezia a raportat cinci noi cazuri de sub-variantă Arcturus.

Potrivit unui studiu al Universității din Tokyo postat pe site-ul de cercetare biologică bioRxiv, noua variantă este de 1,2 ori mai infecțioasă decât varianta Omicron. Dr Vipin Vashishtha, fostul șef al comitetului de imunizare al Academiei Indiene de Pediatrie, a scris pe Twitter că, pentru prima dată în ultimele șase luni s-a înregistrat o creştere a numărului cazurilor de Covid în rândul copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.