Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce autoritățile nu au decis cum va începe școala în unitățile de stat, clopoţelul a sunat deja pentru şcolile private din România

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

În timp ce autoritățile nu au decis cum va începe școala în unitățile de stat, unele școli private și-au deschis porțile pentru elevi încă de o săptămână. La o școală privată din Brașov, conducerea a creat circuite cu sens unic, iar copiii poartă măşti în interior, anunță MEDIAFAX.

Laura Iacob, profesoară de Matematică din Braşov, a început orele cu elevii acum o săptămână.

Dascălul predă de 8 ani la o şcoală privată, după alţi 15 petrecuţi în învăţământul public. În timpul orelor, cei mici poartă măşti de protecţie.

Citește și: Robert Turcescu îi desființează pe Vlad Voiculescu și pe Dacian Cioloș: ‘Țineți minte cuplul ăsta, că sunt Tovarășul și Tovarășa vremurilor noi’

Fiecare copil are propria bancă, de o persoană, propriul marker pentru tablă, iar când mănâncă masca o pune pe o farfurie de unică folosinţă.

„Încercăm să nu devină o formă de a-i stresa pe copii, punem mare accent ca lucrurile să se întâmple ca un firesc. În fiecare dimineaţă discutăm de aşa-zisele rutine. Avem un responsabil cu dezinfecţia, cu dezinfectant pe care îl folosim pe mese, în mese. Organizarea a fost gândită din luna mai. Pragramul claselor s-a decalat cu câte 15 minute, aşa că în pauze copiii nu se suprapun cu alţi colegi şi se joacă doar cu cei din clasa lor”, spune Laura Iacob, managera educaţională.

Ornella Anghel, fondatoarea şcolii, spune că „elevii nu trebuie să se întâlnească nici în pauze, nici în pauza de masă şi cât mai puţin pe coridor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.