Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce i se cere DEMISIA, Theresa May forțează Brexit: ce a înțeles în urma alegerilor generale din Marea Britanie

WSJ
Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May i-a cerut liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, să pună capăt diferențelor de opinie pentru a aproba Acordul Brexit negociat de premier împreună cu oficialii Uniunii Europene, relatează Reuters.

Citește și: Sondaj CURS - Cum stau partidele cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare

Declarația prim-ministrului britanic a fost făcută în urma alegerilor generale din Marea Britanie, în urma cărora atât Partidul Conservator, condus de Theresa May, cât și Partidul Laburist au obținut rezultate slabe.

„Îi transmit liderului opoziției: Să ascultăm ce ne-au transmis votanții prin alegerile generale și să renunțăm pentru un moment la diferențele de opinie. Să aprobăm acordul”, a declarat Theresa May.

Un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Laburist a declarat sâmbătă că liderii celor două partide britanice ar putea ajunge la un acord în următoarele zile.

Partidul Conservator, aflat la putere în Marea Britanie, şi Partidul Laburist (opoziţie) poartă negocieri pe tema modului retragerii ţării din Uniunea Europeană. Partidul Laburist insistă pentru organizarea unui nou rerefendum, pe tema Acordului Brexit.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Liderii Uniunii Europene au semnalat că Marea Britanie va fi exclusă pe 1 iunie în cazul în care Camera Comunelor nu aprobă Acordul Brexit şi refuză participarea la scrutinul europarlamentar. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.