Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce la București se bate pasul pe loc, românii din regiunea Odesa luptă în instanțe pentru școlile lor

odesa
Românii din regiunea Odesa se judecă cu autoritățile raionale Belgorod-Dnestrovsk în legătură cu lichidarea a două școli din localitățile Manjiu și Furatu. Aceste instituții de învățământ au fost comasate cu școala cu predare în limba ucraineană din Faraonovca. După ce în cadrul ședințelor anterioare ale Judecătoriei din Odesa au fost solicitate autorităților raionale o serie de documente, în baza cărora a fost luată această decizie, la 20 aprilie urma să se desfășoare cea de a 6-a ședință în acest proces. Contactat prin telefon de reporterii BucPress TV avocatul Iosif Cernușca, care reprezintă interesele românilor din sudul Basarabiei, a comunicat că ședința nu a avut loc, motivul fiind îmbolnăvirea judecătorului.  Următoarea ședință este programată pentru data de 28 aprilie curent.
Reamintim că școlile româneşti din Meneailovca (Manja) şi Furatovca (Furatu) au fost transformate în filiale ale şcolii ucrainene Faraonovca, situată la distanţă de aproximativ 20 km, cu toate că doar la 6 km se află școala de cultură generală din Frumușica Veche (Starosillea) cu predare în limba română.
Mai multe informații despre acest proces, dar și despre alte evenimente din viața comunității românești din Ucraina vor fi difuzate vineri, 23 aprilie, la ora 21-00 în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” ale postului online de televiziune BucPress TV.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.