Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce primarul din Otopeni risipea banii publici, locuitorii din cartierul Odăi au plătit din buzunarul propriu lucrările ce aparțineau de primărie

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA

În timp ce Silviu Constantin Gheorghe, primarul din Otopeni, risipea banii publici pe lucrări inexistente, care nu au fost executate, locuitorii din cartierul Odăi au plătit din banii lor pentru asfaltarea străzilor și a drumurilor din cartier și pentru construirea unui sistem de canalizare în zonă.

Primarul ar fi fost mult mai interesat de soarta firmelor sale „de casă”, decât de situația oamenilor din Otopeni. Silviu Constantin Gheorghe s-ar fi folosit de banii primăriei pentru a-și plăti firmele apropiate, în loc să investească banii în beneficiul cetățenilor. Oamenii s-au implicat singuri pentru a construi o rețea de canalizare în zonă și pentru a-și asfalta drumurile.

Silviu Constantin Gheorghe a fost reținut de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Acesta ar fi adus un prejudiciu de 35 de milioane de lei Primăriei, plătind pentru lucrări care nu au fost, de fapt, executate.

Conform procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2011-2017, primarul din Otopeni și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi acceptat la plată, ilegal, suma totală de 35.916.006 lei.

Inculpații Silviu Constantin Gheorghe și Vlad Constantin, director executiv în cadrul Primăriei la acel moment, au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore. Pentru alte cinci persoane a fost dispusă efectuarea urmării penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.