Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce România anunță că 89 de români vaccinați au murit FĂRĂ legătură cu serul, Franța face ANCHETĂ după decesul unui student

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Autoritățile franceze au anunțat că investighează moartea unui tânăr de 26 de ani, student la medicină, la câteva zile după ce fost vaccinat cu AstraZeneca, subliniind în același timp că nu a fost stabilită o legătură cu doza.

Studentul a murit pe 18 martie în Nantes, la 10 zile după ce a fost vaccinat, conform Mediafax.

Citește și: VIDEO Consiliera USR care a DESCINS cu jandarmii la un flagrant FALS a PLÂNS în Live: care ar fi fost MOTIVUL ASCUNS al flagrantului

Procurorul Pierre Sennes a declarat că autopsia a fost făcută la o zi după moartea tânărului, dar că „a fost necesar să se efectueze teste suplimentare pentru a determina cauzele și circumstanțele morții sale”.

Organul național de supraveghere a siguranței medicamentelor ANSM a declarat că a fost informat despre moartea bărbatului „ca parte a monitorizării în creștere a cazurilor de tromboză” și a spus pentru moment că nu există o legătură clară cu vaccinarea.

"Această moarte face obiectul unei investigații clinice aprofundate", se spune într-o declarație.

Știrea despre moartea bărbatului vine la cinci zile după ce Franța și alte câteva țări au reluat vaccinările cu AstraZeneca, suspendată pentru o perioadă în urma rapoartelor de cheaguri de sânge apărute la un număr mic de persoane.

Vaccinul a fost susținut de Organizația Mondială a Sănătății și de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE, care au declarat că nu există dovezi ale unei legături cu un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

OMS a declarat că ratele raportate ale așa-numitelor evenimente tromboembolice după vaccinurile COVID-19 au fost în concordanță cu numărul obișnuit de persoane care suferă de aceste afecțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.