Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce rușii fac prăpăd în Ucraina, UE nu a ajuns încă la un acord privind embargoul petrolier împotriva Moscovei

vestidinrusia.ro
Josep Borrel

Uniunea Europeană nu a ajuns încă la un acord asupra celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat luni, după o reuniune a miniștrilor de externe ai blocului la Bruxelles, șeful diplomației sale Josep Borrell.

"Din nefericire, nu a fost posibil să se ajungă la un acord astăzi", a declarat Borrell reporterilor, relatează Reuters.

Borrell a explicat că dezacordurile au fost cu privire la embargoul asupra petrolului.

UE a propus interzicerea tuturor importurilor de petrol din Rusia până la sfârșitul acestui an și eliminarea celei mai mari bănci a țării, Sberbank, din rețeaua internațională de plăți SWIFT.

Miercuri, ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a declarat că Ungaria va vota în favoarea sancțiunilor UE privind petrolul rusesc doar dacă blocul va veni cu soluții pentru problemele pe care le-ar crea.

Borrell a declarat reporterilor că discuția de astăzi a clarificat unele aspecte legate de dificultățile cu care se confruntă Ungaria.

"Nici măcar nu era pe ordinea de zi să încercăm să ajungem la un acord astăzi, pentru că știam că nu este posibil", a spus Borrell.

"Dar am avut o discuție foarte constructivă despre motivele pentru care unele state membre sunt reticente - nu doar în ceea ce privește interdicția petrolului, ci și alte elemente ale pachetului de sancțiuni", a continuat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.