Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce rușii sărbătoreau, ucrainenii le-au dat o mare lovitură la Bahmut: șeful trupelor Wagner confirmă înfrângerea/ Video

Bahmut

Un comandant militar ucrainean a declarat miercuri că trupele sale au ucis un număr - neprecizat - de luptători ruşi într-un contraatac reuşit în apropierea oraşului Bahmut din estul ţării, care este sub asediul forţelor ruse de luni de zile şi pe care Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner aflaţi în prima linie a ofensivei, susţine că îl controlează în proporţie de 95 la sută, relatează CNN.

Vorbind într-o înregistrare video partajată pe Telegram, Andrii Bileţki, şeful Brigăzii a 3-a de asalt din Ucraina, a declarat că "unităţile Brigăzii a 72-a Federaţiei Ruse au fost înfrânte".

"Companiile a 6-a şi a 8-a ale diviziei" au fost "complet distruse", împreună cu un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă, a adăugat el.

Bileţki a spus că au fost luaţi prizonieri un "număr semnificativ" de militari ruşi, iar "unitatea a 3-a de asalt a grupului Wagner a suferit, de asemenea, pierderi grele".

Acţiunea ofensivă ucraineană a "eliberat complet" de forţele ruseşti o zonă cu o lăţime de 3 kilometri şi o adâncime de 2,6 kilometri, a spus el. Nu a fost precizată şi locaţia exactă, menţionează CNN.

Bahmut este scena unui asalt de luni de zile din partea forţelor ruse, asalt în care forţele Wagner au avut un rol proeminent. Conflictul a făcut ca mii de oameni să fugă din orăşelul care înainte de război avea 70.000 de locuitori. În prezent, zona este devastată de război. Însă, în ciuda cantităţii uriaşe de oameni şi resurse pe care Moscova le-a investit în capturarea oraşului, ruşii nu au reuşit să preia controlul total.

Șeful Wagner confirmă victoria ucrainenilor

Liderul grupului Wagner a ținut să-i informeze pe șefii de la Moscova că în timp ce ei sărbătoreau, ucrainenii au rupt flancurile la Bahmut și se regrupează. Este o victorie importantă pentru ucraineni, asta pentru că, zilele trecute, rușii spuneau că mai au foarte puțin și cuceresc complet Bahmutul.

Între timp situația s-a schimbat, iar regruparea ucrainenilor va aduce modificări în arhitectura frontului.

”Astăzi ei [trupele ucrainene] rup flancurile în direcția Artemivsk, regrupându-se în Zaporijjea, iar o contraofensivă va începe în viitorul apropiat. Ucrainenii ne-au transmis clar: contraofensiva va fi pe teren, nu la TV", a spus Prigojin, conform TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.