Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce rușii sărbătoreau Ziua Victoriei, ucrainenii le-au dat o lovitură de proporții

Bahmut

Rusia a celebrat Ziua Victoriei în Piața Roșie din Moscova. În același timp, pe front se duceau lupte extrem de dure între trupele Wagner și trupele ucrainene.

Liderul grupului Wagner a ținut să-i informeze pe șefii de la Moscova că în timp ce ei sărbătoreau, ucrainenii au rupt flancurile la Bahmut și se regrupează. Este o victorie importantă pentru ucraineni, asta pentru că, zilele trecute, rușii spuneau că mai au foarte puțin și cuceresc complet Bahmutul.

Între timp situația s-a schimbat, iar regruparea ucrainenilor va aduce modificări în arhitectura frontului.

”Astăzi ei [trupele ucrainene] rup flancurile în direcția Artemivsk, regrupându-se în Zaporijjea, iar o contraofensivă va începe în viitorul apropiat. Ucrainenii ne-au transmis clar: contraofensiva va fi pe teren, nu la TV", a spus Prigojin, conform TASS.

Liderul Wagner: Moscova ne-a păcălit

Evgeni Prigojin susține că primise garanții de la Moscova că trupele Wagner vor primi muniție. Promisiunea a venit pe 7 mai, iar până pe 9 mai, rușii au primit doar 10% din muniția necesară.

"Ni s-a promis pe 7 mai că vom primi muniție. Pe data de 8, la ora două dimineața, a fost primit un ordin de luptă, care spune "asalt total". Astăzi este 9 mai. Pe data de 8, a avut loc o ședință în cadrul căreia ni s-a dat 10% din cantitatea de muniție solicitată. Am fost pur și simplu înșelați", a spus el.

"Nu vom pleca de la Bahmut, vom mai lupta pentru câteva zile. Vom pune lucrurile cap la cap și apoi ne vom da seama", a adăugat Prigozhin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.