Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timpul summit-ului NATO, SUA pompează o sumă uriașă în Ucraina

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Trezoreria SUA a anunţat, miercuri, transferul unei tranşe de 1,3 miliarde de dolari în ajutor economic către Ucraina, ca parte a unui sprijin iniţial de 7,5 miliarde de dolari promis Kievului de guvernul Biden în mai, informează AFP. Momentul ales de către oficialii SUA are o încărcătură specială pentru că se află în desfășurare summit-ul NATO, acolo unde președintele Joe Biden negociază sprijin financiar și miliar pentru Ucraina.

"Cu această asistenţă economică, ne reafirmăm angajamentul nostru ferm faţă de poporul Ucrainei în timp ce se apără împotriva agresiunii lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Aceste 1,3 miliarde sunt transferate guvernului ucrainean prin intermediul Băncii Mondiale şi fac parte dintr-un volum de ajutor economic de 7,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite în cadrul unui mare credit de urgenţă semnat de preşedintele Joe Biden.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, războiul Rusiei în Ucraina va duce probabil la o contracţie de 45% a economiei ucrainene în 2022. Ţara se confruntă cu un deficit bugetar care creşte cu 5 miliarde de dolari pe lună, având în vedere scăderea veniturilor sale şi incapacitatea de a accesa finanţare pe pieţele externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.