Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timpul vizitei lui Joe Biden în Japonia, Rusia și China au trimis bombardiere: este o perioadă întunecată a istoriei

Inquam Photos - George Călin
Inquam Joe Biden

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a avertizat, marţi, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), că invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală", denunţând "catastrofa umanitară" generată de Moscova.

Preşedintele Biden a participat marţi, la Tokyo, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia. Liderul SUA a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina, informează Mediafax.

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă mondială", a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia The Associated Press.

"Parcurgem o perioadă întunecată a istoriei noastre comune. Războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară şi au fost omorâţi civili nevinovaţi pe străzi, fiind deplasaţi milioane de refugiaţi atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate", a adăugat Joseph Biden.

"Lumea trebuie să abordeze această situaţie şi exact asta facem", a subliniat Biden.

"Nu putem permite repetarea unui astfel de conflict în regiunea Indo-Pacifică", a afirmat, la rândul său, premierul Japoniei, Fumio Kishida, referindu-se la tensiunile dintre Administraţia Chinei şi Taiwan.

În timpul summitului Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), bombardiere strategice ruse şi chineze s-au apropiat de spaţiul aerian al Japoniei, iar armata niponă a mobilizat avioane de interceptare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.