Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În TOIUL BLOCAJELOR la platforma de vaccinare și vicepreședintele Camerei Deputaților se SPALĂ pe mâini: România nu a primit destule doze

TV Neamt
Laurentiu Leoreanu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Laurenţiu Leoreanu, afirmă, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că în prezent există două provocări majore: campania de fake-news şi neîncrederea românilor că actuala guvernare poate gestiona procesul de vaccinare.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

"Din interacţiunea pe care am avut-o cu nemţenii şi din comentariile citite pe reţelele sociale, am observat că, în continuare, un număr semnificativ de români nu vor să se vaccineze. Ne aflăm într-un context atipic şi, de aceea, cred că întreaga clasă politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să lase bătălia politică şi să convingă fiecare român în parte că vaccinarea este singura soluţie pentru a reveni la o viaţă normală şi pentru a relansa economia. În plus, ne dorim ca, în perioada imediat următoare, să ajungem la o scădere a răspândirii virusului pentru ca activitatea elevilor şi preşcolarilor să fie reluată în sălile de clasă", a declarat deputatul PNL de Neamţ.

Laurenţiu Leoreanu a adăugat că este esenţial ca sectorul HoReCa să îşi revină şi să poată fi reluate activităţile în interior, pentru diverse reuniuni în familie şi cu prietenii.

"Studiile au dovedit deja faptul că vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului. Sunt convins că tot mai mulţi români care poate mai au rezerve vor putea constata şi de la prieteni, cunoscuţi, amici, care s-au vaccinat că vaccinarea este sigură şi îi va feri de contractarea virusului", a spus Leoreanu.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că înţelege şi frustrarea celor care vor să se vaccineze, privind capacitatea de a gestiona procesul de imunizare.

"Da, ne asumăm greşelile: ştim că au fost probleme privind sistemul de programare, că există români nemulţumiţi că nu avem suficiente doze chiar din acest stadiu pentru ca fiecare dintre noi să fie vaccinat în următoarele două săptămâni, dacă se poate. Sunt însă mândru de capacitatea statului român de a gestiona procesul de vaccinare în condiţiile în care România se află pe locul 6 dintre statele Uniunii Europene şi locul 18 la nivel global. România are deja contractate 12,8 milioane de doze de vaccin Pfizer şi 3,4 milioane doze de vaccin Moderna. Premierul Cîţu a cerut suplimentar Comisiei Europene încă 8 milioane doze de Pfizer", a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Parlamentarul liberal a explicat că epuizarea locurilor disponibile pentru vaccinare este cauzată strict de numărul de doze pe care România îl primeşte de la Uniunea Europeană.

Leoreanu a precizat că România are o capacitate logistică de administrare a vaccinului mai mare decât cantitatea de vaccin disponibilă în acest moment.

"Cererea este, în acest moment, mult mai mare decât disponibilul primit de la Uniunea Europeană. Acesta este motivul pentru care mulţi nu îşi găsesc loc în acest moment. De îndată ce vin vaccinuri de la Uniunea Europeană, acestea vor fi puse la dispoziţie. Concomitent va creşte şi numărul centrelor de vaccinare necesare pentru administrarea mai multor doze de vaccin", a subliniat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Laurenţiu Leoreanu a adăugat că până la sfârşitul lunii septembrie, 10,4 milioane români - adică 70% dintre cei 15 milioane care trebuie vaccinaţi - vor fi imunizaţi cu ambele doze de vaccin.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că şi el se va vaccina împotriva COVID-19, atunci când îi va veni rândul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.