Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Turcia s-au grațiat zeci de mii de deținuți din cauza coronavirusului: Ergogan a strecurat 'șopârla' în lege

Twitter
erdogan

Parlamentul Turciei a adoptat luni seară o lege aprobând eliberarea a zeci de mii de deţinuţi pentru a încerca să deblocheze un univers carceral ameninţat de pandemia de COVID-19, notează AFP.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 39: Săptămâna MARII CORUPȚII!

"Proiectul a devenit lege la scurt timp după ce a fost adoptat", a anunţat legislativul pe contul său oficial de Twitter, informează Agerpres

Organizaţii neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch şi Amnesty International, au criticat textul care exclude eliberarea deţinuţilor condamnaţi în baza unor controversate legi antiteroriste.

Aceste ONG-uri au condamnat, de asemenea, excluderea din această măsură a numeroşi jurnalişti, opozanţi politici şi avocaţi care se află în arest preventiv şi încă nu au fost judecaţi.

Organizaţiile au subliniat că este vorba despre persoane încarcerate care aşteaptă o dată pentru începerea procesului lor, altele care sunt în aşteptarea punerii oficiale sub acuzare sau suspecţi în curs de judecare.

"Numeroase persoane care sunt în închisoare pentru că au făcut uz de drepturile lor - şi nu au comis nicio crimă - sunt excluse (din măsura de eliberare) pentru că guvernul a ales să folosească legile sale antiteroriste foarte flexibile, excesiv de întinse şi vagi", a declarat un responsabil al Amnesty International, Andrew Gardner.

Printre aceştia figurează omul de afaceri şi filantrop Osman Kavala şi politicianul kurd Selahattin Demirtas.

Legea privind eliberarea unor deţinuţi a fost adoptată cu 279 pentru şi 51 contra, a precizat pe Twitter Milena Buyum, o activistă a Amnesty International în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.