Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma confruntărilor militare cu gruparea Boko Haram, aproximativ 20 de militari din Nigeria au fost dați dispăruți

France 24
boko haram

Aproximativ 20 de militari au fost dați dispăruți în urma unei confruntări cu militanții grupării Boko Haram în orașul Bama din nordul Nigeriei, au anunțat luni surse de securitate, după ce armata a negat faptul că aceștia ar fi dispărut, informează Reuters, preia Mediafax.

Confruntarea dintre cele două trupe au avut loc sâmbătă în orașul Bama din regiunea Borno, provincia cea mai greu lovită de grupul islamic care a ucis mai mult de 30.000 de oameni începând din anul 2009 când a avut loc o mișcare de insurgență pentru crearea unui califat musulman.

Militarii au declarat pentru Reuters că mai mult de 20 dintre aceștia sunt dispăruți.

Vezi și: Tensiunile dintre grupurile etnice rivale din Mali și militanții jihadiști au dus la împușcarea mortală a paisprezece persoane

”O parte dintre militarii noștri au dispărut în atac. E posibil ca aceștia să fie morți. Până acum au dispărut aproximativ 23 de oameni”, a spus un ofițer.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni armata a anunțat că informațiile apărute în presă nu sunt adevărate.

Un purtător de cuvânt al armatei a afirmat că militanți ai grupării Boko Haram au încercat să confiște mai multe vehicule ale armatei în urma atacului asupra trupelor în Bama, dar aceștia au fost respinse de trupele militare sprijinite de forțele aeriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.