Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma declarațiilor privind implicarea unor cetățeni sârbi în destabilizarea Moldovei, Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu Aleksandar Vucic

Facebook
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la telefon cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, în contextul declarației șefului statului de la Chișinău, de la începutul săptămânii, cu privire la riscurile de destabilizare a situației din Republica Moldova cu eventuala implicare a cetățenilor altor state, inclusiv ai Serbiei, conform deschide.md.

Cei doi lideri și-au reconfirmat respectul pentru integritatea teritorială a țărilor și și-au exprimat disponibilitatea de cooperare pentru a preveni activitățile ilegale cu implicarea cetățenilor țărilor noastre. De asemenea, șefa statului l-a felicitat pe omologul său sârb cu prilejul Zilei Statalității, marcată astăzi în Serbia” este scris într-un comunicat al Președinției.

Luni, președintele Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing, că, potrivit informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, Rusia ar încerca să provoace destabilizarea situației în R. Moldova inclusiv cu implicarea unor diversioniști străini, inclusiv sârbi și muntenegreni.

Ulterior, prim-vicepremierul și ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a cerut explicații de la Maia Sandu pentru declarațiile făcute, dar și informațiile de care dispune aceasta despre eventuala implicare a unor cetățeni sârbi în destabilizarea situației din Republica Moldova.

Din acest motiv s-a decis ca meciul de fotbal din play-off-ul Ligii Conferințelor dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad, care va avea loc joi, să se desfășoare cu porțile închise.

Fanii echipei din Serbia au fost opriți pe aeroport și somați să părăsească Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.