Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma tragicului eveniment de la Aeroportul Internațional Chișinău, Guvernul oferă câte un milion de lei moldovenești familiilor victimelor

gazetadechisinau.md
aeroport chisinau

Guvernul de la Chișinău oferă câte un milion de lei moldovenești familiilor celor două persoane care au fost victime ale atacului produs la Aeroportul Internațional Chișinău la data de 30 iunie 2023.

Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri, 12 iulie, de Cabinetul de miniștri, transmite tv8.md.

Astfel, banii vor fi oferiți familiei subofițerului superior al Unităţii control al frontierei a Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău, Serghei Muntean, și familiei inspectorului de securitate în cadrul Serviciului control acces și intervenție operativă al ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”, Igor Ciofu.

Inspectoratul General al Poliției de frontieră și ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” urmează să asigure transferarea mijloacelor alocate din Fondul de rezervă către destinatarii ajutoarelor materiale – familiile victimelor.

Amintim că vineri, 30 iunie, un atac armat a avut loc în incinta Aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.

Pe 4 iulie 2023, în Republica Moldova a fost decretată zi de doliu național, iar drapelele de stat au fost coborâte în bernă. Șefa statului a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Agresorul, rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, a murit pe 3 iulie 2023 la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.