Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În vârstă de 23 de ani și dublu câştigător al Turului Franţei, Tadej Pogacar este câştigătorul trofeului Bicicleta de Aur

prosport.ro
tadej pogacar ciclism

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), în vârstă de 23 de ani, dublu câştigător al Turului Franţei, a fost distins cu premiul "Bicicleta de Aur", pentru cel mai bun ciclist din 2021, scrie EFE, citat de agerpres.

Pogacar, câştigător în acest sezon al Turului Franţei, al cursei Liege-Bastogne-Liege, al Turului Lombardiei şi al cursei Tirreno-Adriatico, numărul unu în clasamentul mondial UCI, a fost ales de revista Velo D'Or drept cel mai bun competitor, înaintea compatriotului său, Primoz Roglic, câştigătorul de anul trecut al trofeului, şi a belgianului Wout van Aert.

În ceea ce-i priveşte pe cicliştii francezi, Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) a obţinut recunoaşterea de cel mai bun rutier al treilea an la rând. Alaphilippe a câştigat şi el trofeul mondial în 2019.

Între laureaţii "Bicicletei de Aur" apar şi trei sportivi spanioli: Alberto Contador, care a câştigat premiul de patru ori (2007, 2008, 2009 şi 2014), record, Miguel Indurain (1992 şi 1993), iar ultimul, Alejandro Valverde în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.