Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Venezuela a scăzut infracţionalitatea pentru că hoţii nu mai au ce fura: Gangsterii se plâng că nu mai au bani de gloanţe

glont

Criză economică din Venezuela a avut şi efecte neaşteptate. Pentru că rata inflaţiei a atins cote uriaşe, iar oamenii nu mai au bani, a scăzut drastic numărul infracţiunilor, potrivit stirileprotv.ro.

Reporterii Associated Press au stat de vorbă cu liderul uneia dintre cele mai violente găşti din Caracas.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

El Negrito: “O să fiu sincer, ne-am liniștit un pic pentru că gloanțele sunt scumpe, armele sunt scumpe. Nici nu o să facem tot timpul ăsta, trebuie să găsim o modalitate de a depăși situația și de a pleca de aici.”

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Un alt membru al bandei spune că armele de foc şi muniţia au devenit un lux: un glonț costă un dolar - o sumă mare pentru Venezuela.

Jose: “Gloanțele pot fi cumpărate de peste tot. Dar trebuie să facem rost de bani. Dacă nu ai bani, trebuie să îi obții ca să poți să cumperi gloanțe.”

Potrivit experţilor, unul dintre efectele crizei economice şi politice din Venezuela a fost reducerea cu până la 20 la sută a jafurilor şi crimelor.

Yuleidi Maldonado, lider al comunității: ”Încă nu am atins un nivel de zero infracțiuni, încă mai avem delincvență și ciocniri, așa cum se poate vedea la știri. Criza i-a făcut însă pe mulți să plece din țară, inclusiv infractori care încearcă să apuce pe alte drumuri.”

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Robert Briceño, director la Observatorul Violenței din Venezuela: ″În aceste zile, în Venezuela nimeni nu o duce bine... nici oamenii cinstiți, nici infractorii.”

În ultimii ani, peste 3,2 milioane de oameni au părăsit Venezuela, mulţi dintre ei tineri. Cei rămaşi acasă încearcă să supravieţuiască, în condiţiile în care rata inflaţiei a atins chiar şi un milion la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.