Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ziua în care a declanșat o nouă izolare totală, Marea Britanie a înregistrat un nou record de infectări: 58.784 de noi cazuri de COVID-19

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii de la Londra, transmit agenţiile internaţionale de presă.

S-au înregistrat de asemenea 407 noi decese asociate COVID-19, numărul total al persoanelor ucise de această boală în Marea Britanie de la începutul pandemiei ajungând astfel la 75.431, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

În faţa cifrelor alarmante ale infectărilor zilnice, explicate de autorităţile britanice prin noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente şi descoperită în această ţară pe 1 decembrie, premierul Boris Johnson a declanșat o nouă izolare totală.

Guvernul de la Londra speră însă că va reuşi să stăvilească pandemia printr-o campanie rapidă de vaccinare masivă, fiind deja injectate peste un milion de doze din vaccinul Pfizer-BioNtech, iar luni a început şi administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

În Scoţia, provincie care-şi aplică propria strategie antiepidemică, premierul Nicola Sturgeon a anunţat în aceeaşi zi un nou lockdown, care intră în vigoare de la miezul nopţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.