Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte de alegeri, Germania AMENINŢĂ Facebook şi Twitter cu amenzi URIAŞE

Autorităţile germane lansează o campanie împotriva publicării pe internet de materiale defăimătoare sau care incită la ură, companii ca Facebook sau Twitter fiind pasibile de amenzi de până la 50 de milioane de euro dacă nu iau măsurile adecvate, relatează marţi DPA, conform agerpres.

"Trebuie să creştem presiunea asupra reţelelor sociale astfel încât companiile să-şi ia în serios în şi mai mare măsură responsabilitatea faţă de eradicarea conţinuturilor cu caracter penal", a afirmat ministrul justiţiei, Heiko Maas, prezentând detaliile unui proiect de lege pe acest subiect.

Poliţiştii germani au luat la puricat un oraş întreg, leagăn al islamului radical - FOTO/VIDEO

Proiectul le acordă companiilor 24 de ore pentru a elimina de pe platformele de socializare materiale considerate defăimătoare şi care incită la ură, în caz contrar fiind pasibile de amenzi usturătoare.

"Când vine vorba de fapte sancţionabile ce implică incitarea la ură şi defăimare, pe reţelele de socializare online nu trebuie să fie mai mult loc decât pe străzi", a comentat ministrul german.

În cazul în care materialele cu astfel de conţinuturi nu sunt eliminate, pot fi aplicate amenzi de până la 5 milioane de euro pentru persoanele responsabile din cadrul unei organizaţii şi de până la 50 de milioane de euro pentru organizaţiile înşişi, a precizat el.

Noile măsuri survin în contextul în care Germania se pregăteşte pentru o perioadă electorală marcată de temeri legate de folosirea social media pentru a promova aşa-zisele ştiri false şi comentariile rasiste, menţionează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.