Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte de alegeri, Marine Le Pen primeşte un ajutor nesperat din Israel - FOTO

The Independent
Marine Le Pen

Un deputat al partidului Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat pe o reţea socială sprijinul pentru Marine Le Pen, în pofida refuzului guvernului israelian de a stabili legături cu reprezentanta extremei drepte în alegerile prezidenţiale franceze, informează agenţia de presă AFP, conform agerpres.

Oren Hazan, cunoscut pentru derapajele sale verbale din parlament şi insultele la adresa deputaţilor arabi, este prima personalitate politică israeliană care şi-a exprimat în mod public susţinerea pentru Marine Le Pen.

content-image

'Doamnă Le Pen, în dezbaterea din seara asta, eu îmi exprim sprijinul, şi în turul doi, pentru construirea viitorului Franţei', a notat în franceză deputatul israelian pe Twitter, miercuri seara, cu puţin timp înainte de dezbaterea televizată dintre Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, adversarul său centrist în turul doi, de duminică, al alegerilor prezidenţiale.

Un purtător de cuvânt al Likud nu a răspuns solicitărilor AFP de a comenta această postare.

Israelul a condamnat luna trecută afirmaţiile Marinei Le Pen care a susţinut la radio că Franţa nu este responsabilă de razia de la Velodromul de iarnă din 1942, când au fost arestaţi mii de evrei.

Preşedintele israelian Reuven Rivlin, membru al Likud, a revenit ulterior asupra polemicii, acuzând-o pe Le Pen că a participat la un nou gen de negaţionism, respingând responsabilitatea pe care o au populaţiile sau guvernele pentru Holocaust.

ANUNŢ oficial de la Palatul Buckingham (FOTO). Ce se întâmplă cu Prinţul Philip - LIVE VIDEO

Politica oficială israeliană este de a nu avea niciun contact cu Frontul Naţional condus de Marine Le Pen şi care este acuzat de antisemitism. Această politică a fost reconfirmată la sfârşitul lui ianuarie, după vizita întreprinsă în Israel de către numărul trei din conducerea Frontului Naţional, Nicolas Bay.

Marine Le Pen a obţinut 3,72% din voturi în primul tur de la francezii care au votat în Israel, foarte departe de Francois Fillon (60,41%) şi Emmanuel Macron (30,93%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.