Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte de Sfântul Andrei, România celebrează un Sfânt făcător de minuni iubit de români (Video)

Captura facebook
Man of God

Azi are loc premiera de gală a filmului “Man of God” (“Omul lui Dumnezeu”), dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina și care va rula apoi din 2 decembrie în 64 de cinematografe din România. Premiera va fi precedată de o conferință de presă susținută de regizoarea Yelena Popovic, începând cu orele 19.00 la Cinema City ParkLake.

Filmată în Grecia, în diferite locații relevante pentru viața Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina și în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei, pelicula prezintă încercările și lupta prin care Sfântul a trecut de-a lungul unei vieți marcate de persecuție și nedreptate.

Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani și este extrem de iubit și de români pentru nenumăratele minuni săvârșite, în special pentru ajutorarea celor bolnavi.

Scris și regizat de Yelena Popovic și lansat în mai multe țări în august 2021, “Omul lui Dumnezeu” a cucerit publicul din Grecia, Rusia și Serbia, fiind deja multipremiat - Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Moscova și la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internațional la Festivalul Internațional de Film de la Siena, Italia și Premiul Publicului și pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul îi are în distribuție pe câștigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus, Alexander Petrov și pe câștigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke. Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câștigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câștigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Realizată cu rafinament, drama religioasă reușește să transmită devotamentul și perseverența de care a dat dovadă Sfântul Nectarie. În ciuda eforturilor instituției religioase de a-l discredita și de a-i demonta lucrările și activitatea de-a lungul deceniilor, acesta a îmbrățișat smerenia și a inspirat mii de oameni, devenind unul dintre cei mai renumiți sfinți ai Greciei.

Produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos, filmul este distribuit in România de compania Videomix.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.