Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaintea summitului G20, preşedintele turc nu regretă că i-a numit nazişti pe unii lideri europeni

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că nu are regrete în legătură cu faptul că i-a numit pe unii lideri europeni 'nazişti' după refuzul acestora de a permite unor miniştri turci să organizeze mitinguri în ţări europene la începutul acestui an, relatează DPA. 'Nu regret deloc deoarece acest comportament este unul care corespunde definiţiei nazismului', a afirmat Erdogan într-un interviu pentru canalul de televiziune francez France 24, înaintea participării sale la summitul G20 care are loc vineri şi sâmbătă la Hamburg, în Germania.

La începutul acestui an, Germania şi Olanda au blocat câteva evenimente ale unor oficialităţi turce care au dorit să se adreseze etnicilor turci care trăiesc în cele două ţări europene înaintea unui referendum constituţional privind sporirea prerogativelor preşedintelui turc. Erdogan a afirmat că cel mai recent refuz al Germaniei de a-i permite să se adreseze etnicilor turci din această ţară în cursul vizitei pentru summitul G20 a fost 'destul de nefericit ... atunci când este vorba de politica internaţională, libertăţile individuale sau progresul democraţiei', conform Agerpres.

Autorităţile germane au invocat legi naţionale care interzic reprezentanţilor unor guverne străine să facă campanie pe teritoriul german cu trei luni înainte de alegeri în ţările lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.