Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalții ierarhi ai BOR fac un nou apel de participare la referendum, la sfințirea mănăstirii Măxineni: Patriarhul Daniel a participat

Inquam Photos/ Octav Ganea
referendum familie

IPS Casian, arhiepiscopulul Dunării de Jos, i-a îndemnat pe români să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție și să apere familia formată din bărbat și femeie. Apelul către credincioși a fost făcut marți, în județul Brăila, la sfințirea mănăstirii Măxineni.

Înainte de slujbă, arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, s-a adresat mulțimii și i-a îndemnat pe români să participe la referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul definirii familiei tradiționale.

„Familia este formată din tata, mama şi copilul. Bărbatul, femeia şi pruncul, în care se includ bunicii şi nepoţii. Îndemnaţi pe toţi să meargă. Nu împotriva cuiva, ci pentru familia care este biserica de acasă, unită cu biserica lui Iisus Hristos, unită cu ţara noastră România, mama noastră. Vă mulţumesc, vă mulţumesc din toată inima”, a declarat IPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Slujba de sfințire a mănăstirii Măxineni a fost oficiată de patriarhul Daniel, scrie mediafax.ro.

„Am venit aici ca să sfinţim Biserica restaurată, înviată din morţi. De aceea, cu acordul Înalt Preasfinţitului Casian, propunem ca această biserică cu hramul Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, să adăugăm un hram nou: Învierea Domnului. Pentru că această biserică a fost dărâmată, a fost moartă şi a înviat din morţi şi astăzi o vedem frumoasă şi zveltă de la distanţă”, a declarat Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Peste 10.000 de credincioși au participat la slujba de sfințire a mănăstirii Măxineni din județul Brăila, edificiu ctitorit în urmă cu patru secole de voievodul Matei Basarab și refăcut în totalitate cu fonduri europene. După slujbă, credincioșilor li s-a permis să intre în biserică pentru a se închina în altar. În curtea mănăstirii, organizatorii au montat un ecran uriaș pe care au fost transmise slujba și discursurile înalților prelați.

„Am venit cu liniște în suflet să-l vedem pe patriarhul nostru. Este lume multă dar așa-i normal.... Bineînțeles că vom merge la referendum și vom vota așa cum este normal, să fie familie din bărbat și femeie, așa cum a lăsat-o Dumnezeu pe pământ”, a spus una dintre participantele la evenimentul de la mănăstirea brăileană.

Mănăstirea ctitorită de Matei Basarab între anii 1637 și 1651 se află pe malul drept al Siretului, la confluența cu râul Buzău. Distrusă parțial în timpul Primului Război Mondial, mănăstirea a fost abandonată timp de aproape o sută de ani. Lucrările de refacere a așezământului monahal au început după revoluție și s-au încheiat recent cu ajutorul unor fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.