Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt funcționar din Administrația Biden, declarat 'non-binar', inculpat pentru că a furat un bagaj din aeroport

sam brinton

Sam Brinton, un înalt funcționar al Departamentului pentru Energie (DOE), a fost acuzat că a furat bagajele unui călător pe aeroportul din Minneapolis în septembrie, cu puțin timp înainte de a-și lua discret un concediu, transmite Fox News.

Brinton - care ocupă funcția de subsecretar adjunct al DOE pentru eliminarea combustibilului uzat și a deșeurilor - ar fi luat o valiză Vera Bradley în valoare de 2.325 de dolari din caruselul de bagaje de pe aeroportul Minneapolis St. Paul (MSP) la 16 septembrie, potrivit unei plângeri penale depuse la 26 octombrie la tribunalul statului Minnesota și obținute de Fox News Digital. Brinton călătorise de la Washington, D.C., la MSP în acea zi.

După ce proprietarul valizei a alertat poliția, ofițerii au revăzut supravegherea video a caruselului și l-au identificat pe Brinton luând bagajul înainte de a-i îndepărta eticheta de identificare a proprietarului, se arată în documentele depuse la tribunal. Forțele de ordine l-au observat pe Brinton folosind bagajul în timpul a cel puțin alte două călătorii la Washington, D.C., pe 18 septembrie și 9 octombrie.

Apoi, pe 9 octombrie, Brinton a negat că a furat ceva atunci când un ofițer de poliție a sunat pentru a discuta incidentul. Brinton a confirmat că încă deținea valiza.

"Dacă aș fi luat geanta greșită, sunt bucuros să o returnez, dar nu am haine pentru o altă persoană", i-a spus Brinton ofițerului. "Erau hainele mele când am deschis geanta".

La două ore după apelul telefonic, Brinton l-a sunat din nou pe ofițer și și-a cerut scuze pentru că nu a fost "complet sincer". Dar Brinton a spus că a fost o greșeală și a dat vina pe faptul că era obosit pentru că a luat geanta greșită la carusel.

"Inculpatul a spus că atunci când a deschis geanta la hotel, și-a dat seama că nu era a lui", se arată în documentele depuse la tribunal. "INCULPATUL a devenit nervos că oamenii vor crede că a furat geanta și nu a știut ce să facă. INCULPATUL a declarat că a lăsat hainele din geantă în interiorul sertarelor din camera de hotel."

În cele din urmă, Brinton a fost acuzat de infracțiunea de furt al unui bun mobil fără consimțământ, o acuzație care ar putea duce la o pedeapsă de cinci ani, o amendă de 10.000 de dolari sau ambele.

Publicația Alpha News, cu sediul în Minnesota, a raportat pentru prima dată acuzațiile aduse lui Brinton luni.

Brinton a fost trimis în concediu în urmă cu aproximativ o lună, iar un alt oficial a fost numit ca înlocuitor interimar la începutul acestei luni, potrivit Exchange Monitor, care urmărește angajările guvernamentale. Inițial, DOE nu a explicat de ce Brinton și-a luat concediu la acel moment.

"Sam Brinton se află în concediu de la DOE, iar Dr. Kim Petry îndeplinește atribuțiile", a declarat un purtător de cuvânt al DOE pentru Fox News Digital.

În luna iunie, Brinton a ținut prima pagină a ziarelor după ce a preluat funcția în cadrul Biroului pentru Energie Nucleară al DOE, fiind unul dintre primii funcționari non-binari din istoria guvernului. Acesta nu este primul caz de funcționat LGBT implicat într-un scandal. Recent, primul ofițer transsexual al Armatei SUA a fost acuzat de trădare pentru că ar fi vândut informații secrete Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.